Dancehall

 

Dancehall är en dansstil som kommer
från Jamaica och den har sina rötter i reggaen!
Dansen har även influenser av afrodans och Hiphop!

Gengren "Dancehall" utvecklades under 80-talet på Jamaica då, som man hör på namnet "dansställe", blev populärt tack vare the sound systems som fanns i många olika gatuhörn runtom i huvudstaden Kingston.

I den här dansklassen lär vi dig historien bakom det du idag ser i olika populära musikvideos och på sociala medier. Ett spirande intresse för danstilen har uppstått då många stora artister idag hämtar inspiration från den Jamaicanska kulturen såsom; Drake, Rihanna, Beyoncé, Major Lazer m.flera. Du får även en inblick i kulturen som skapat dansstilen medan du undervisas i kända jamaicanska stegsekvenser, dansgrupper från Jamaica och party danser.

Dancehall har något för alla, nybörjare eller fortsättningselev.
Detta är en rolig och spännande klass
med mycket attityd, energi och känsla!

 

Klasser 2020

DANCEHALL

Inga klasser klara ännu 2020

 

FEMALE DANCEHALL 

Nybörjare +15år       Inga klasser 2020

Fortsättning +15år    Inga klasser 2020

Vuxenklass +25år    Inga klasser 2020

Female Dancehall

Från 15år

Detta är en dansklass för alla queens därute! Kvinnorna på Jamaica har skapat sin egna dansstil och när the "Female Tunes" spelas på en dancehall fest, då är det tjejerna som tar över dansgolvet! På denna klass får du lära dig kända danser till specifika låtar som olika arttister gjort för dansarna och deras danssteg.

Du kommer att få lära dig att röra på dina höfter, inom dancehall kallat "whine" och mycket annat roligt.

Vi ger även eleverna en inblick i historien och dancehallkulturen.I female dancehall vill vi att eleverna ska upptäcka ett nytt sätt att uttrycka sig genom denna dansstil som kännetecknar självsäkerhet och att vara stolt över vem du är.

 Om Showakademien

Vårt klassutbud

Möhippa & Svensexa