Jazzdans

Från 12 år

Jazzdansen har sina rötter i den afrikanska dansen. Den har med tiden utvecklats och dansas idag till allt från långsam soul till modern dansmusik. Tekniken bygger på rytmkänsla, smidighet och olika danskombinationer. Idag är jazzdansen den dans man ser i många musikvideos. Det är den mest välkända och största dansstilen på dansstudios världen över.

Våra lektioner börjar med en grundlig uppvärmning med teknikträning, styrka, diagonalövningar och stretch.

Alla lärare undervisar i sin individuella stil, många blandar traditionell jazzstil och teknisk dans med nyskapande.

Vi vill med våra klasser stärka elevernas självkänsla och genom detta öka kroppsmedvetenheten.

Klasser 2022

Torsdagar kl 18:00-19:15      Platser kvar

Nybörjare från 12 år

Lärare: Ida G

 

Torsdagar kl 19:30-20:45      Platser kvar

Feminine Jazz

Lärare: Ida G

Nybörjarklasser Jazzdans

Eleverna får en stadig grund att stå på i jazzdans. Vi arbetar igenom de grundläggande teknikerna för jazzdans såsom hållning, positioner och danstermer. Våra lektioner börjar med en grundlig uppvärmning med teknikträning, styrka, diagonalövningar och stretch. I en jazzklass får du lära dig att se dig själv som en del i en helhet och lära dig att möta en publik.

Showakademien har ett begränsat antal platser på 16st i alla klasser för att pedagogen ska kunna ge personlig undervisning till alla elever. Vi arbetar med att utveckla varje elev efter sina egna förutsättningar och kan därför hålla en hög kvalité på undervisningen.

Fortsättning & Avancerad Jazz

I fortsättningsklasserna höjs temopt på lektionerna. Elever som tar fortsättningsklasser förväntas blivit undervisad i tekniska dansklasser i minst 2 år. Vi är noga med att eleverna ska befinna sig på den nivå i teknik och erfarenhet för att få ta en fortsättningsklass. Showakademien arbetar ingående med tekniska jazzdansövningar men även med inslag av teknik från balett.

Diagonalövningar, golvövningar och kombinationer kräver att eleverna har kunskap om teknik, positioner och kroppsmedvetenhet.Sponsor Swedbank

Webbshop