Linn Skoglund

Lärare på Showakademien

 

Linn Skoglund

Jazz, Balett, Barnjazz & Callanetics

"Min Passion för dans och teater har jag haft sedan barnsben. Jag kan inte minnas första gången jag stod på scen men när scenljuset tänds och publiken sitter i salongen så vet jag att jag arbetar med min stora passion. Uppvuxen i Borås och har mitt hjärta i min hemstad som jag alltid återvänt till."

Linn är yrkesutbildad teaterpedagog & showartist vid Wendelsbergs skolscen -06. Efter sin utbildning undervisade Linn heltid på Borås Kulturskola i drama, teater och showdans 2007-2009. Hon har även utbildning som coreintruktör.
2009 fick Linn tjänst hos Vingresor som showartist och var inom koncernen i 2 år bland annat på destinationerna; Turkiet, Kreta, Grand Canaria och Rhodos. 2 år fyllda med Shower, koreografier, glitter och svettiga uppträdanden.

Linn har medverkat i flertalet uppsättningar i Borås som sångerska, musikalartist, dansare, revyartist, koreograf och regissör. Senaste åren har hon bland annat medverkat i nyårsrevyn: "I elfte timmen" (2016/2017), nyårsrevyn "Sandras gott och blandat" (2014/2015) samt uppsättningen av "Grease" där hon hade huvudrollen som Sandy (2013). Linn medverkar även i showgruppen "Sandra sisters" som underhållit Boråsarna med krogshow vid juletid. Dessförinnan regisserade hon Ronja Rövardotter (2012). Linn är även yrkesverksam teaterpedagog på grundskolor i Borås Stad och har suttit som jury för talangtävlingen "Svensktoppen nästa".

Idag är hon yrkesverksam dansare, sångerska, teaterpedagog, småbarnsmamma och driver Showakademien Väst AB.


Linn håller i Jazzdans, fortsättning på Onsdagar kl 17:20-18:40

linn@showakademien.com
 


Covid-19

Sponsor Swedbank

Webbshop